Spørsmål og svar om byggestrøm
Hvor raskt kan dere montere ifra jeg bestiller byggestrøm?
Vi monterer raskt, alltid i løpet av 6 arbeidsdager men oftest mellom 2-3 arbeidsdager etter bestilling. Mot et hastegebyr kan vi sette opp skapet raskere enn dette også.
Hvor mye koster byggestrøm?
Se vår prisliste på laje.no/byggestrom for alltid oppdaterte priser.
Hva gjør jeg hvis det skjer noe under byggeperioden med strømforsyningen?
Vi har montører i beredskap og vil rykke ut hvis det er behov for assistanse, ønsker du en sjekk av det elektriske anlegget på byggeplassen utfører vi dette også.
Jeg vet ikke om jeg trenger 230V eller 400V, heller ikke hva det er. Må jeg vite det?
Nei, det trenger du ikke. Våre medarbeidere vil raskt se hva som er tilgjengelig rundt ditt område, hvis det er noe annet enn det du ønsker har vi transformatorer som kan gjøre om spenningen.
Faktureres strøm som er forbrukt a-konto eller etterskuddsvis?
Forbrukt strøm faktureres a konto (reflekterer forbruket i stor grad).
Er det noe jeg kan gjøre for å redusere strømforbruket mitt i byggeperioden?
Det er krav til at man har en oppvarmet brakke eller tilhenger tilgjengelig for bygningsarbeidere. Spesielt vinterstid, naturligvis. Disse er sjeldent isolerte.
Derfor kan det være greit å skru av varmen når brakka ikke er i bruk om kvelden og natten. Med mindre man liker å fyre for kråka.
Det går også mye energi til å tørke betong og støp. For å ikke sløse med energi og spare på strømutgifter, bør man vurdere å utføre tørkeprosesser om natten, eller i perioder der man ser at strømmen er lavest.
Det vil også være gunstig å unngå store effekttopper, hvis mulig. Sist, men ikke minst – husk å skru av alt som ikke skal brukes, spesielt i helger, helligdager og ferier.
Jeg vet ikke hvor mye strøm byggeplassen trenger, kan dere hjelpe meg?
Det kan vi, våre medarbeidere er vant til å veilede byggherrer og byggentreprenører. Vi har kalkulasjonsverktøy som gjør at vi raskt kan estimere hvor stort effektbehov en byggeplass sannsynligvis vil trenge.